Wie is Miauw?

Anneke Houbraken, prettig kennis met u te maken!

Geboren in december 1985 op de boerderij, inmiddels dus 36 lentes jong. Samen met mijn partner Geert en onze 3 poezen wonen wij in het mooie Bergeijk. Mijn katten zijn; Sylvie, 17 jaar oud, kruising tussen huis-tuin-keuken kat en noorse boskat. Lucy, 12 jaar oud en is een Ragdoll. Lola, 10 jaar oud en ook een Ragdoll.

Na de Havo in Valkenswaard te hebben afgerond, heb ik bewust gekozen voor de MBO-opleiding Dierverzorging in Barneveld. Ik wilde leren en feitelijk bezig zijn met dieren. Daar heb ik enorm veel geleerd met veel plezier over verschillende diersoorten. Hierna ben ik gaan werken. Eerst bij een dierenspeciaalzaak, daarna op kantoor bij een transportbedrijf.

Een aantal jaren later begon mijn leergierigheid naar vooral katten te kriebelen en had ik weer zin om de schoolbanken in te gaan. Bij Tinley heb ik toen de HBO-opleiding kattengedragstherapie gevolgd. Dit deed ik naast mijn huidige baan en ik heb hier ongeveer 4 jaar over gedaan. Na ontvangst van mijn diploma, ben ik mijn praktijk voor kattengedrag gestart. Sinds September 2014 is Miauw Kattentherapie dan ook een feit!

Helaas is ‘gedragstherapeut voor katten’ niet officieel erkend in Nederland. Ze noemen dit een “Vrij beroep” en iedereen mag en kan zich zo noemen. Of ze nu wel of geen diploma hiervoor behaald hebben. Voor u, als eigenaar die hulp zoekt, is het wel zo prettig als u weet of diegene een diploma heeft lijkt mij. Daarom is er een website opgericht waarin gedragstherapeuten vermeld worden, die tenminste een diploma hebben behaald. KLIK HIER om naar die website toe te gaan.

Miauw Kattentherapie, sinds 2014

Ruim 6 jaar geleden ben ik de praktijk begonnen en heb ik vooral mijn naam kenbaar moeten maken in de regio. Regelmatig kreeg ik te horen dat mensen niet eens wisten dat het bestaat…. gedragstherapeut voor katten. “Ben jij dan een kattenfluisteraar? Ben je zweverig?” Maar ook heb ik vaak op moeten boksen tegen uitspraken als; “Een kat is een kat en als die niet luistert, gaat ie weg. – Katten kun je niets leren!” Gelukkig ben ik op dat gebied nogal dwars, want als iemand tegen mij zegt dat het níet kan, dan ga ik nog beter mijn best doen om het tegendeel te bewijzen. 😉

Dankzij mijn doortastendheid en doorzettingsvermogen heb ik altijd geloofd in mijzelf, mijn kennis en mijn kracht om hierin door te gaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat mijn praktijk inmiddels haar eerste jubileum heeft behaald! Om dit te behalen én op de hoogte te blijven volg ik met regelmaat nascholing op het gebied van kattengedrag. Dit houdt me scherp en up-to-date over nieuwe feiten en ontwikkelingen. Daarnaast werk ik veel samen met dierenartsen, collega’s in het hele land en overige professionals. Doordat ik steeds meer eigenaren mag helpen en zij erg tevreden over mijn hulp zijn, heb ik in de loop van de jaren een groter klantenbestand gecreëerd. Ook dierenartsen kregen goede terugkoppeling van hun klanten en vertelden dat weer door.

Des te enthousiaster werd ik in 2019, toen ik zag dat ik door mijn inzet in aanmerking kwam voor een keurmerk van de SPPD, hét platform van professionele diergedragsdeskundigen. Jaarlijks lever ik verschillende stukken aan; onder andere bewijs van het aantal afgeronde casussen, volgen en behalen van nascholingen én dat minimaal 3 dierenartsen mij aanbevelen.  Door deze controle zorg ik ervoor dat mijn praktijk betrouwbaar & vakkundig is. Indien u uw kat heeft verzekerd, wordt de gedragstherapie door mij vergoedt, conform polis. Informeer bij uw verzekeraar wat u terugkrijgt.

Om eigenaren te informeren, ook al ervaren zij geen problemen met hun kat, verzorg ik workshops en lezingen. Deze zijn meestal rond januari-maart en september-november. Kijk bij pagina ‘Workshops’ om het actuele programma te zien. Ook ben ik stagebegeleider en gastdocent bij MBO-Yuverta opleidingen.

Stuk voor stuk redenen om te kiezen voor mij, Anneke Houbraken – Miauw Kattentherapie