Workshop kattengedrag: STRESS

Dinsdag 27 september 2022

Wist u dat er (te)veel katten last hebben van stress, met alle gevolgen nadien. Hoe dat kan? Doordat eigenaren dit niet herkennen, we er te weinig over weten en onze katten meesters zijn in het verbergen van pijn en stress! Daarnaast hebben we eigen opvattingen over stress bij katten. Het wordt afgespiegeld van hetgeen we zien in de media en vaak gerelateerd aan hondengedrag. Van daaruit maken wij een conclusie dat bepaald gedrag bij een ‘standaard-kat’ hoort… En dit is spijtig genoeg niet juist.

Wist je dat elke kat stress laat zien? Stress hoeft namelijk niet altijd negatief te zijn. In sommige situaties is het juist goed. Maar hoe zie je dat dan en wanneer moet je aan de bel trekken ? Teveel stress kan een zeer nadelig effect teweegbrengen! Een kat voelt zich niet prettig en trekt zich misschien meer terug of zondert zich af. Tevens is het wegvluchten voor een bepaalde prikkel (deurbel bijvoorbeeld) allesbehalve fijn.

Verandering is mogelijk! Uitleg van het begrip Stress en wat het bij katten kan veroorzaken zullen we deze avond bespreken. Met beeldmateriaal zoals foto’s en video’s zal er een wereld voor u open gaan. En voor uw kat(ten) natuurlijk ook! De gegeven tips kunt u namelijk thuis direct toepassen. Anneke verzorgt deze informatieve avond met een knipoog humor en directheid! Doe deze avond gezellig mee en leer meer over stress bij katten! Hoe ontstaat stress, hoe zie je dat bij jouw kat en hoe kun je het voorkomen? Kom in actie, in plaats van te blijven gissen hoe het in realiteit is. 

Geen vooropleiding nodig. Deze avond is voor iedereen geschikt, die graag meer wil weten over kattengedrag! 

Datum: Dinsdag 27 september 2022
Tijd: 19.30 – 22.00/22.30 uur
Locatie: Miauw Kattentherapie & -trimsalon in Bergeijk.
Kosten: €30,- per persoon (incl koffie/thee/frisdrank)

Opgeven voor de workshop kan via email of whatsapp
contact@miauw-kattentherapie.nl   /   0031-6 12 18 70 79
Tevens kun je HIER je gegevens achterlaten, zodat Anneke contact met je opneemt.

We hanteren een maximum van 10-12 personen per groep, zodat het interactief blijft en eenieder ruimschoots de kans heeft om een vraag te stellen.

Workshop kattengedrag

Wordt ongeveer 3-4 x per jaar aangeboden.

Anneke, namens Miauw, geeft een paar keer per jaar workshops over kattengedrag. Over het algemeen wordt dit georganiseerd op onze eigen locatie in Bergeijk. Normaliter vindt dit ’s avonds plaats van 19.30 – 22.00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt, zodat de avond interactief blijft en iedereen voldoende ruimte heeft voor vragen te stellen en zich te mengen in discussie.

Op deze avond komt u meer te weten over alles wat met katten te maken heeft. Er zijn verscheidene onderwerpen, zoals ‘kattentaal’, ‘stress’, ‘kittens’ en een ‘huis een katvriendelijk thuis maken’

Zodra er een datum bekend is, volgt er meer informatie over locatie en inschrijving. Ook zal het als evenement op de facebook-pagina te zien zijn. Wilt u niets missen en als allereerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod? Laat dit dan even weten via het contact-formulier. In verband met de vernieuwde privacywet, hebben we uw schriftelijke toestemming nodig om u in de toekomst te mogen mailen met informatie. Geef via de link in dat u op de mailinglist wilt en op de hoogte gehouden wilt worden van de workshops.

Lezingen / Gastlessen MBO

Op aanvraag

Anneke verzorgt diverse lezingen over kattengedrag. De afgelopen jaren is er regelmatig samengewerkt met Yuverta (voorheen Helicon, Citaverde en Wellantcollege) om gastlessen te verzorgen voor hun leerlingen. Leerlingen en docenten kunnen deze lessen samenvatten als interactief en vol enthousiasme leren over kattengedrag.

Ook doen wij graag mee aan informatieve avonden voor mensen die werken met katten, denk hierbij aan asielen, pensions of para-veterinairs. Elke avond of lezing kan aandacht besteden aan een specifiek onderwerp die u belangrijk vindt voor uw collega’s of werknemers. “Alles is bespreekbaar.”

Bent u van plan om een dag(deel) te organiseren over katten en hun gedrag? Dan bent u bij Miauw aan het goede adres! Anneke is super enthousiast en vertelt graag alles wat u wilt weten. Zij houdt van interactie met het ‘publiek’, dus ook uw gasten/klanten hebben een avond vol vermaak.

Kosten hiervan in overleg. Neem contact op om dit te bespreken.