Alle recensies

Demi Hummel
Onze kater James heeft al jaren regelmatig blaasproblemen. Hij plast dan vaak buiten de bak, en geregeld zit er bloed bij zijn urine. De dierenarts kon niets medisch vinden, vermoedde dat een stressblaas het probleem is, en raadde ons aan Anneke in te schakelen. We waren in het begin wat sceptisch, maar hebben Anneke toch benaderd en daar zijn we super blij mee! Anneke is is vriendelijk, reageert snel, is makkelijk in de omgang en een gezellige, nuchtere Brabantse. We waren bang voor “gezweef” of geitenwollensokken, maar kregen in plaats daarvan heel nuttige en bruikbare informatie over het (natuurlijke) gedrag van een kat. Anneke is niet bang om je te vertellen wat je niet goed doet, maar complimenteert je ook als je dingen juist wél goed doet. Daarnaast is ze enorm goed voorbereid: de dierenarts werd (met toestemming) benaderd voor medische informatie over James, we vulden een vragenlijst in die helemaal doorgenomen werd, en Anneke had een enorme tas met speeltjes, urine-schoonmaakspullen en zelfs een UV-lamp om oude urine op te sporen bij zich. We zijn inmiddels een aantal weken verder, en ondanks een verhuizing (wat stressvol is en een blaasontsteking kan uitlokken) heeft James niet meer buiten de bak geplast. Sterker nog: hij lijkt met de aanpassingen die we op aanraden van Anneke hebben doorgevoerd alleen maar beter op zijn gemak te zijn in huis. Hij speelt zelfs weer, iets wat hij hiervoor niet veel deed. In de tussentijd hebben we nog steeds contact met Anneke om te bespreken hoe het gaat. Al met al zijn we super tevreden. Hopelijk hebben we Anneke nooit meer nodig, maar mocht het in de toekomst ooit weer misgaan met James weten we wie we moeten bellen.
Anke de Groot
Fijne begeleiding en goede adviezen gehad. Je leert echt anders kijken naar het gedrag van je katten en signalen goed interpreteren. Soms zijn het kleine aanpassingen die grote positieve gevolgen kunnen hebben. Geen spijt gehad van de beslissing om de hulp van Anneke in te roepen.
Annette
Door mijn dierenarts terecht gekomen bij Anneke. Het was een goede beslissing geweest om Anneke te benaderen. En op het juiste moment, want ik was de wanhoop nabij. Shenzi plaste op verschillende plekken in huis en dat al voor enkele jaren. Door de uitleg en de tips die ik van Anneke had gekregen ben ik aan de slag gegaan. Met een mooi resultaat. Shenzi plast nu nergens meer in het huis. Daardoor weer meer vertrouwen in Shenzi gekregen en ook goede hoop voor de toekomst. Nu achteraf gezien had ik gewenst dat ik Anneke eerder was tegen gekomen, dan was voor zowel Shenzi en mij heel wat ellende bespaard gebleven. Anneke dank je wel Gr annette
Arthur & Jana
Toen wij samen gingen wonen, betekende dat dat onze katten ook samen kwamen te wonen. Ondanks de beste inspanningen kregen wij de katten echter niet aan elkaar gewend. Het was zo erg dat wij zelfs op het punt stonden een of meerdere katten naar het asiel te brengen. Gelukkig kozen wij er toch voor om met Anneke contact op te nemen! Anneke twijfelde geen moment en was vanaf het begin zeer betrokken en enthousiast over de katten. Haar kundig advies, hartelijke ondersteuning, en uitgebreide nazorg heeft ons geholpen om nu gelukkig samen te wonen met onze katten. En dat zegt wat, want wij begonnen met een zeer angstige poes die volgens het asiel “niet met andere katten samen kan”, een kater met extreme jachtinstincten die haar continu opjoeg en aanviel (bijten in de nek en trappen), en een poes die achteraf erg ziek bleek en tijdens het proces overleed. Anneke was er altijd voor ons: in verband met het overlijden van onze poes werd zonder twijfel de nazorg verlengd, in uitgebreide contactmomenten konden wij alles over elk detail vragen, en als wij het even niet zagen zitten was haar enthousiasme de doorslaggevende factor die ervoor zorgde dat wij doorzetten. Terwijl ik dit schrijf zitten wij nu gezellig samen met onze katten op de bank. De katten zijn totaal niet meer bang voor elkaar en er is geen sprake meer van onderlinge agressie. Sterker nog van tijd tot tijd wordt er zelfs over en weer kopjes gegeven of wordt elkaars vacht schoongemaakt. En nog steeds gaat het met de dag beter! Zonder Anneke hadden we dit nooit kunnen bereiken. Een enorme aanrader voor iedereen! Ook als je alle hoop op een goede afloop al volledig verloren bent.
Frans van Vugt
Hercules een stevige kater toonde steeds meer opdringerig gedrag en begon zelfs te bijten. Dat was het moment Anneke in te schakelen. Die ging niet over 1 nacht ijs. Een flinke vragenlijst en een huisbezoek om te observeren maar vooral ook ons te leren hoe signalen van Hercules te begrijpen en in zijn context te plaatsen. Met concrete aanwijzingen en tekeningen over kathoudingen waren we al heel snel geholpen om de verstandhouding naar ons huisdier te verbeteren. En dan blijft Anneke je ook nog om de drie weken mailen om de vorderingen te horen of extra tips te geven. Aanrader. Wij hebben Hercules nu beter terug dan ooit tevoren, weer genieten van elkaar. Top coach in huis gehad. Dankjewel Anneke.
Noor Heesakkers
Anneke is bij mij geweest voor mijn kater kitten Moos die veel speelse agressie toonde. Hij moest dit afleren en ik wist niet waar te beginnen. Ik ben heel blij dat ik Anneke heb ingeschakeld om zo op de juiste manier te reageren op zijn gedrag! Ook heb ik geleerd zijn gedrag/houding te lezen en op voorhand hier al op te kunnen anticiperen. Hierdoor is zijn speelse agressie stukken minder en zoekt hij mij ook veel meer op om lekker te knuffelen. De samenwerking heb ik dan ook als zeer fijn ervaren!