Zelf een voerspel maken van lege toiletrollen

Sunday – chillday

Hoe lekker is die vrije dag in de werkweek dat je kan doen wat je maar wilt? Katten hebben deze dagen in overvloed… 😉  Speel op deze zondag eens lekker samen met je kat en maak zelf een voerspel. Voerspellen kun je kopen, maar ook gewoon zelf maken. Wat dacht je van lege toiletrollen of schoenendozen? Om jou een beetje invulling te geven deze vrije dag, hierbij een paar voorbeelden.

Voerspel maken met lege toiletrollen.

Neem een aantal rollen. De mogelijkheden zijn eindeloos hiermee! Je kan er brokjes indoen en de uiteinden dicht knijpen. Zoals een snoepje. Je kan ze ook doorknippen en neerzetten. Dan heb je verschillende hoogtes waar de kat met de poot in kan hengelen. Ook kun je een toren maken. Voor de duidelijkheid heb ik foto’s bijgevoegd.

wp_20160103_003
wp_20160103_007
wp_20160103_012

Het kost maximaal 30 minuten tijd om dit te maken en je kat kan er uren mee spelen. Ze moeten nu eerst ‘werken’ om een beloning te krijgen. Tevens zorgt dit voor mentaal vermaak en veel katten houden hiervan.

Dan de schoenendoos.

Elke kat vindt een schoenendoos op zich al geweldig! Dus dat is mooi. Maak er gaten in en doe brokjes in de doos. Succes verzekerd!

En dit waren de tips om zelf aan de slag te gaan met een voerspel. Zonder dat je eerst naar de winkel moet. Heel veel plezier samen!

Meer lezen?